Mobiele website, responsive website of toch een app?

Als je een nieuwe website wil ontwikkelen, ontkom je er niet aan om deze ook te optimaliseren voor verschillende apparaten. Immers, met de komst van smartphones, tablets en andere internetapparaten wordt het web niet langer alleen met een computer bekeken. Sterker nog, het zal niet lang meer duren voordat websites meer op mobiele apparaten worden bezocht dan op een groot scherm.

Om een website geschikt te maken voor het gebruik op verschillende apparaten zijn een aantal technieken toe te passen. Welke wijze voor jou het meest resultaat oplevert hangt af van je doelstellingen, doelgroep en het budget wat je hebt. We adviseren je graag over de voor en nadelen van de verschillende opties.

Een responsive website

Responsive websites zijn websites die zich aanpassen aan het apparaat waarop het bekeken wordt. Dezelfde opbouw en content, alleen de presentatie en bediening verschillen. Het grote voordeel is dat je de site vanuit 1 CMS kunt beheren en het op elk apparaat goed wordt weergegeven. Het nadeel is dat de gebruikerservaring niet altijd optimaal is omdat je alle content presenteert en dat je niet (volledig) gebruik kunt maken van de toestelspecifieke eigenschappen.

Een losse mobiele website

Indien je een complexe website hebt waarbij je op een mobiel apparaat een andere hoeveelheid aan informatie wil presenteren, kan het verstandig zijn een losse mobiele website te ontwikkelen. Door de website speciaal te ontwerpen voor smartphone en tablet bied je bezoekers een goede ervaring. Of dit opweegt tegen de hoge ontwikkelkosten en het complexe beheer, hangt af van je doelstellingen.

Een standalone app

Vanuit de appstore downloadt en installeert de bezoeker een app op zijn telefoon. De app biedt specifieke functies en toont content geoptimaliseerd voor het apparaat om een naadloze gebruikerservaring te geven. Omdat apps voor elk platform (Android, iOS, Windows Phone) moeten worden ontwikkeld kennen zij hoge ontwikkelkosten. Een ander nadeel is dat een bezoeker eerst de app zal moeten downloaden alvorens hij de content kan benaderen. Trefnet ontwikkelt zelf geen apps maar werkt samen met een partij die dit kan doen. Het is namelijk een expertise op zich.

Zelf SHARK CMS proberen?

We kunnen nog zo hard roepen dat SHARK CMS zo gebruiksvriendelijk is, maar we kunnen je natuurlijk pas echt overtuigen als je het zelf een keer hebt geprobeerd.

Vraag een demo aan

Maatwerk websites

Elke SHARK website wordt op maat voor je gemaakt zodat deze volledig aansluit op jouw behoeften. Benieuwd naar de uiteenlopende toepassingen?

Bekijk de mogelijkheden

Benieuwd of jouw ideeën te realiseren zijn?

Heb jij bepaalde wensen die jij eigenlijk liever eens bespreekt? Laat je gegevens achter en we nemen spoedig contact met je op.

Neem contact op met Trefnet
BEL ONS MAIL ONS ROUTE